Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Smans
Slotplein 18
2902 HP CAPELLE AAN DEN IJSSEL

Openingstijden

Ma: 12:00 tot 18:00 uur
Di: 10:00 tot 18:00 uur
Wo: 10:00 tot 18:00 uur
Do: 10:00 tot 18:00 uur
Vr: 10:00 tot 19:00 uur
Za: 09:00 tot 18:00 uur
Zo: Gesloten!

Smans úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Moederdag vieren kan ook heel goed op afstand

Moederdag vieren kan ook heel goed op afstand

fijne moederdag.jpgHet is weer bijna Moederdag, zondag 10 mei zetten we alle moeders van Nederland in het zonnetje. De eerste Moederdag in Nederland werd omstreeks het jaar 1925 gevierd. De Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde probeerde daarvoor al d.m.v. een aantal campagnes deze speciale dag te introduceren. Ze hoopten hiermee de bloemen en plantenverkoop in Nederland te stimuleren. Moederdag is van oorsprong bedoeld als een dag om moeders te eren, echter vinden veel mensen dat het de laatste jaren meer een commercieel feestje is geworden. Dit jaar zal Moederdag anders dan ooit gevierd moeten worden. Vanwege de maatregelen omtrent het corona virus zal het dit jaar een “Moederdag op afstand” worden. Een welverdiende knuffel en een kus geven aan uw moeder of oma die niet bij u in huis woont, is even geen goed idee. Toch wilt u er, juist nu, voor hen zijn en is het belangrijker dan ooit om op Moederdag alle moeders te eren en te verwennen. Met een beetje aanpassing en creativiteit is dat nog gewoon mogelijk, daarom heeft úw topSlijter hierbij een aantal ideeën voor “Moederdag op afstand”.

Stoepkrijten bij oma met mandje lekkers….

mamastoepkrijt.jpgNormaal trekt u uw kinderen hun mooiste kleding aan als u op Moederdag bij uw moeder of oma op visite gaat. Maar misschien is dit met dit idee niet heel handig. 

Wat heeft u nodig:
• stoepkrijt in alle kleuren
• mandje
Boomsma Vlierbessen
• zelf gebakken cake met Boomsma Bramen

Laat uw kinderen een groot hart tekenen op de stoep onder het raam van mama / oma. Bloemen of iets anders mag natuurlijk ook, laat uw kinderen hun eigen fantasie gebruiken. Wel is het leuk om daar even een boodschap bij te tekenen zoals: Liefste oma, fijne Moederdag gewenst van ……… Zolang het droog blijft kan uw moeder / oma hier nog dagen lang genieten. Woont uw moeder in een flat dan is het effect helemaal fantastisch. Voor de deur zet u het mandje neer met hierin een heerlijke fles Boomsma Vlierbessen en zelfgemaakte cake (zie recept). Blijf wel op afstand als de deur opengaat om het mandje te pakken. Hier zal iedere moeder van wegsmelten!

Recept cake met Boomsma Bramen

taart.jpgDit heeft u nodig:
• 400 gr roomboter op kamer temperatuur 
• 200 gr suiker
• 4 eieren
• 3 el Boomsma Bramen
• bakje bramen
• 200 gr zelfrijzend bakmeel
• 175 gr poedersuiker
• 3 pakjes MonChou

Zo maakt u het:

Verwarm de oven voor op 175 graden, bekleed een ronde cakevorm met bakpapier en vet deze in met een beetje boter. Mix 200 gram roomboter en de suiker tot een romig geheel en voeg hier één voor één de eieren aan toe. Meng 3 eetlepels bramenlikeur door het mengsel. Voeg nu in kleine beetjes het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de cakevorm en bak in 60 minuten goudbruin. Haal de cake uit de oven en laat deze even afkoelen voordat u de topping maakt. Meng met een mixer de MonChou, het poedersuiker en 200 gram roomboter tot een gladde massa. Verdeel de topping met een spatel over de cake en versier met een aantal bramen.

Video proosten

oma.jpgEr zijn tegenwoordig diverse manieren om te videobellen. Bellen met spraak en beeld is namelijk veel leuker dan gewoon bellen. U kunt uw moeder gewoon zien alsof ze bij u in de kamer zit. Groepsbellen met andere familieleden is ook nog mogelijk. Zo kunt u digitaal borrelen en video proosten op Moederdag! Zorg er wel voor dat er een heerlijke bubbel is gebracht om mee te proosten. Bellussi Prosecco Brut is hier perfect voor. Bellussi legt zich volledig toe op de productie van hoogwaardige kwaliteit mousserende wijnen, maar wel betaalbaar. Daarom kunnen de wijnen bij vele gelegenheden geschonken worden. Bovendien is deze heerlijke prosecco speciaal voor Moederdag in de aanbieding. Proosten maar!

Wijnfles met lieve boodschap

fleswijn-krijt.jpgHaal bij úw topSlijter een aantal flessen Dopff au Moulin, zoals de Gewurztraminer, de Riesling, de Pinot Blanc of de Pinot Gris. Dopff au Moulin is uitgegroeid tot één van de leidende wijnhuizen in de Elzas. Het eigen wijngoed meet meer dan 70 hectare en is daarmee het grootste wijngoed in het hart van de Elzas. Het bedrijf is nog altijd voor 100% in handen van de familie. Deze heerlijke wijnen zijn speciaal voor Moederdag in de aanbieding.

Het is een leuk idee om het etiket van een fles wijn af te weken door deze een uurtje in een emmer met koud water te zetten. Maak de fles goed droog en verf hem met schoolborden verf. U kunt hierop een lieve of grappige boodschap met krijt schrijven, speciaal voor moeder. Laat haar zo weten dat ze een speciaal plekje heeft in uw hart!

Tegoedbon voor 100 kusjes en knuffels

moeder-dochter.jpgTegoedbonnen zijn altijd een goed idee. Omdat kusjes en knuffels nu even niet gegeven kunnen worden maakt u er gewoon een leuke tegoedbon van. Hier hoort natuurlijk een fles rosé van úw topSlijter bij, zodat uw moeder nu alvast kunt genieten en straks kunt u haar weer een heerlijke knuffel geven.

Van een flink aantal rosé’s is de komende weken de 2e fles voor de helft van de prijs, zodat u zelf ook voordelig kunt genieten van uw favoriete wijn.

Check hier onze selectie met rosé’s.