Slotplein 18
2902 HP CAPELLE AAN DEN IJSSEL
Openingstijden
Ma: | 12:00 tot 18:00 uur |
Di: | 10:00 tot 18:00 uur |
Wo: | 10:00 tot 18:00 uur |
Do: | 10:00 tot 18:00 uur |
Vr: | 10:00 tot 19:00 uur |
Za: | 09:00 tot 18:00 uur |
Zo: | Gesloten! |
Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?
Fine Taste Good Living
Barbecueën is hot deze zomer. Met de vele tv-programma’s en aandacht op social media gaan meer en meer mensen weer ouderwets achter de barbecue staan. Een zonnetje, buiten zijn samen met familie en vrienden is de ideale combinatie om te genieten van heerlijk eten en drinken. Er zijn verschillende manieren om te barbecueën, zoals met houtskool of briketten, op gas of elektrisch. U kunt zelf kiezen wat het beste bij u past maar zorg wel voor een goede voorbereiding. Marineren van vlees moet vaak een aantal uur voor het roosteren gebeuren. Vergeet ook niet om het vlees in te smeren met olie, dit beschermt tegen aanbranden. Naast vlees kunnen salades, sauzen en gekoelde drankjes niet ontbreken natuurlijk. Bewaar alles zo lang mogelijk in de koelkast en zorg ervoor dat alles goed gaar is, om buikklachten achteraf te voorkomen.
Geniet deze zomer van de lekkerste barbecue! Met deze recepten, speciaal geselecteerd door úw topSlijter, wordt u een echte Barbecue-chef!
Mamajuana-Rummarinade is de ideale barbecuemarinade. U kunt deze marinade namelijk gebruiken voor varkensvlees, kip en ander gevogelte en zelfs voor aardappelen en portabella’s.
Ingrediënten:
• 100 ml Captain Fox Rum Bruin
• 1 el cacaopoeder
• ½ el uienpoeder
• ½ el gemalen gember
• ½ el knoflookpoeder
• 2 teentjes knoflook (gehakt)
• 2,5 el ahornsiroop
• 2 el limoensap
• 1,5 el zout
• 1 el sambal
• 1 el bruine suiker
• 4 el kokosmelk
Zo maakt u het:
Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Giet het mengsel over vlees (of groenten) en doe dit in een grote ziplock-zak. Haal zoveel mogelijk lucht uit de zak. Laat 1-2 dagen marineren in de koelkast. Haal het vlees uit de zak en laat even uitdruipen. Daarna kan het vlees direct op de barbecue. Gooi de marinade uit de zak niet weg maar giet dit in een potje. Zet het potje ongeveer 10 minuten in de vriezer zodat het vet bovenop stolt. Schep dit eraf. Laat de resterende vloeistof indikken tot een saus in een pan op een laag vuur. Daarna serveren met het vlees van de barbecue.
Een barbecue is geen echte barbecue, wanneer de kipspiesjes ontbreken. Met deze marinade wilt u ze nooit meer anders.
Ingrediënten:
• 750 gr kipfilet
• Blikje Het Uiltje Bird of Prey bier
• 2 el ketjap manis
• 2 tl gemberpoeder
• 2 tl uienpoeder
• 1,5 tl knoflookpoeder
• 1 el paprikapoeder
• 1,5 el sambal
• 2 el ahornsiroop
Zo maakt u het:
Snij de kipfilet in blokjes en meng deze in een kom met alle ingrediënten en giet hier het bier bij. Zet de schaal afgedekt 1 dag in de koelkast. Rijg vervolgens aan een stokje en leg deze op de barbecue.
Deze enorm populaire typisch Amerikaanse barbecuesaus mag niet ontbreken bij uw barbecue!
Ingrediënten:
• 3 teentjes knoflook
• 1 grote ui
• 6 el bruine basterd suiker
• 1 el azijn
• 1 tl stroop
• 3 el Jack Daniel’s whiskey
• 2 el Hollandse mosterd
• 1 el chili poeder
• 1 tl 5-spices
• 4 el ketchup
• 1/2 tl peper
• 1/2 tl zout
• 1/2 tl worcestersaus
Zo maakt u het:
Snij de ui en de knoflook in kleine stukjes en laat deze in een steelpannetje gedurende 10 min. glazig worden. Doe hierbij de overige ingrediënten behalve de ketchup en roer goed door. Breng dit aan de kook en voeg de ketchup toe en breng dit opnieuw aan de kook. Zet het vuur lager en laat de saus ongeveer 30 min. zacht doorkoken met de deksel erop. Daarna de deksel eraf halen en nog 10-15 min. laten indikken.
Deze saus is een klassieker bij de barbecue met als hoofdingrediënt Talisker 10yr Malt Whisky.
Ingrediënten:
• 4 el mayonaise
• 2 el ketchup
• 2 el Talisker 10 year old Malt Whisky
• 1 el citroensap
• snufje cayennepeper
• ½ tl worcestersaus
Zo maakt u het:
Meng alle ingrediënten in een kom en roer deze goed door. U kunt naar smaak nog extra whisky toevoegen.
Ingrediënten:
• 4 el Bacardi Razz
• 1 el aardbeiensiroop
• aardbeien
• Sprite
• ijsblokjes
Zo maakt u het:
Snij een aantal aardbeien door de helft en vries deze een nacht van te voren in. Vul een longdrinkglas voor de helft met ijsblokjes en giet hierbij de Bacardi en de siroop. Doe de bevroren aardbeien erbij en aftoppen met Sprite.
Ingrediënten:
• 250 ml ananassap
• 250 ml jus d’orange
• 200 ml Bacardi Coconut
• 2 el Bacardi Carta Negra
• 2 el limoensap
• 2 el grenadine siroop
• ijsblokjes
Zo maakt u het:
Neem een grote kan en giet hierin alle ingrediënten. Roer dit goed door en vul de kan aan met ijsblokjes.
Als al het vlees is gegrild en de barbecue nog lekker nagloeit is het tijd voor het nagerecht. Helemaal lekker met een extra toevoeging zoals Santa Marta Italian Espresso.
Ingrediënten per pakketje:
• aluminiumfolie
• 2 Bastognekoeken
• 1 banaan
• chocopasta
• 4 marshmallows
• 4 el Santa Marta Italian Espresso
Zo maakt u het:
Leg op een vel aluminiumfolie een bodempje met verkruimelde Bastognekoeken en smeer de folie rondom de kruimels in met olie. Snij de banaan in de lengte doormidden en besmeer deze lekker dik met chocopasta en leg deze op de koekkruimels. Halveer de marshmallows en leg deze op de banaan. Giet hierna de Santa Marta erover, vouw de folie dicht, leg de pakketjes op de barbecue en sluit de deksel. Laat ongeveer 8-10 min. garen. Extra lekker met een toefje slagroom!