Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Smans
Slotplein 18
2902 HP CAPELLE AAN DEN IJSSEL

Openingstijden

Ma: 12:00 tot 18:00 uur
Di: 10:00 tot 18:00 uur
Wo: 10:00 tot 18:00 uur
Do: 10:00 tot 18:00 uur
Vr: 10:00 tot 19:00 uur
Za: 09:00 tot 18:00 uur
Zo: Gesloten!

Smans úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Kerst op de taart

Kerst op de taart

kerstvrouwDecember is de laatste en volgens velen ook de mooiste maand van het jaar. Lange, donkere avonden waar we de gezelligheid thuis opzoeken en samen genieten van de heerlijkste lekkernijen. Om deze maand extra feestelijk te maken en om met de komende kerst echt iets moois op tafel te zetten heeft úw topSlijter de lekkerste recepten voor een zelfgemaakte kerst-taart. Smullen in eigen huis kan ook lekker zijn.


Mandarijnentaart met Mandarine Napoleon

mandarijnenIngrediënten:
● 6 mandarijnen
● 175 gr witte basterdsuiker
● 150 gr roomboter
● 1 zakje vanillesuiker
● 3 eieren
● 175 gr bloem
● 1 zakje bakpoeder
● 2 tl kaneel
● 150 gr Griekse yoghurt
● 1 tl citroensap
● 50 ml Mandarine Napoleon
● poedersuiker

Zo maakt u de taart:

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm in met boter. Pel alle mandarijnen, haal de partjes los van elkaar en prak van 4 mandarijnen de partjes in een steelpan en kook deze ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur. Pureer dit met de staafmixer of in de keukenmachine en laat het een beetje afkoelen. Mix de roomboter, basterdsuiker en het zakje vanillesuiker. Voeg hier 1 voor 1 de eieren bij en mix nogmaals goed door. Zeef de bloem en roer deze met het zakje bakpoeder en kaneel erdoor. Voeg als laatste de mandarijnenpuree, het citroensap, de yoghurt en de Mandarine Napoleon likeur bij het beslag en roer goed door. Schep het beslag in de springvorm en leg hier de overige mandarijnpartjes op. Bak de taart ongeveer 50 minuten. Bestrooi de taart met poedersuiker en besprenkel voor serveren de stukjes taart met de mandarijnenlikeur.

Christmas cupcakes met Captain Morgan Rum White

Christmas cupcakeIngrediënten:
● 150 gr zelfrijzend bakmeel
● snufje zout
● 150 gr roomboter
● 150 gr kristalsuiker
● 3 eieren
● 1 zakje vanillesuiker
● 50 ml Captain Morgan Rum White
● slagroom
● aardbeien

Zo maakt u de cupcakes:

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet 10-12 cupcake-vormpjes neer. Mix de roomboter, suiker en de vanillesuiker in een middelgrote kom. Voeg vervolgens de eieren toe en mix tot het is opgenomen. Roer hier beetje bij beetje het bakmeel en het snufje zout door. Roer als laatste de Captain Morgan Rum White door het beslag en verdeel dit over de cupcake-vormpjes. Bak ongeveer 15 minuten tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cupcakes afkoelen. Klop de slagroom en snijd de aardbeien in 3 stukjes. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit eerst een laag slagroom op de cupcakes. Zet er vervolgens het middelste deel van de aardbei op. Nog een laagje slagroom. Dan het buitenste deel van de aardbei en nog een toefje slagroom.

Kersttulband met Santa Marta Amaretto

Kerst tulbandIngrediënten:
● 300 gr bloem
● 4 eieren
● 200 gr roomboter
● 50 ml olijfolie
● 1 citroen
● 250 gr kristalsuiker
● 1 zakje vanillesuiker
● 50 ml Santa Marta Amaretto
● 1 zakje bakpoeder
● snufje zout
● amandelen
● 100 gr poedersuiker
● 1 el water
● rode besjes
● takjes rozemarijn

Zo maakt u de tulband:

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een tulbandvorm in met boter. Mix de roomboter, de suiker en het zakje vanillesuiker in een middelgrote kom. Voeg hier 1 voor 1 de eieren bij en mix goed door. Rasp de schil van de citroen en pers deze uit en voeg beiden toe aan het mengsel. Voeg hier de Santa Marta Amaretto, het bakpoeder, olijfolie en het snufje zout bij. Zeef de bloem en roer goed door het mengsel. Snijd een klein handje amandelen in stukjes en roer deze door het beslag. Schep het beslag in de tulbandvorm en bak ongeveer 50 minuten Laat de cake afkoelen. Roer de poedersuiker met het water tot een papje en laat het uitlopen over de taart. Versier snel met wat rode besjes en wat rozemarijnblaadjes voor het glazuur uitgehard is.

Cranberry port-brie bladerdeeg taartjes met Calem Port Fine Ruby

CranberryIngrediënten:
● 6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
● brie
● 1 sinaasappel
● 100 gr donkere basterdsuiker
● 75 ml Calem Port Fine Ruby
● 3 kruidnagels
● 250 gr cranberry’s (diepvries)
● kaneelstokje
● snufje zout
● takjes rozemarijn.

Zo maakt u de taartjes:

Verwarm de oven voor op 225 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snijd ze in 4 delen (makkelijker met bekleden). Vet 6 muffinvormpjes in en bekleed deze met de plakjes bladerdeeg. Snijd de brie in blokjes en leg in elk vormpje een blokje. Rasp de schil van de sinaasappel en pers deze uit. Zet een steelpan op een middelhoog vuur en doe hier 1 tl sinaasappelrasp, 25 ml sinaasappelsap, de suiker, de Calem Port Fine Ruby, de kruidnagels, de cranberry’s, het kaneelstokje en het zout in en roer dit ongeveer 15 minuten door. Prak tussendoor de cranberry’s een beetje stuk en roer net zolang tot de saus is ingedikt. Schep een theelepel cranberry saus in de vormpjes, vouw ze een beetje dicht en zet deze in de oven. Bak ongeveer 12 minuten. Garneren met een beetje cranberry saus en een takje rozemarijn.